Meditasjon:

Meditasjon som medisin kan bidra til å opprettholde et generelt fysisk og emosjonelt velvære og inspirere til åndelig vekst, samtidig som det kan skape lindring for et helt spekter av fysiske og emosjonelle lidelser. (Dr. Dharma Singh Khalsa M.D.)


Utdrag fra boken Meditasjon som medisin av Dr.med.Dharma Singh Khalsa og Cameron Stauth:

Undersøkelser fra OAM, Office of Alternativ Medicine, USA, viser at man ved meditasjon oppnår flg.: Angstreduksjon, Reduksjon av kronisk smerte, Senkede kortisolnivåer (stresshormon), Økning i den kognitive funksjonen, Reduksjon av stoffmisbruk, Lavere blodtrykk, bedring av posttraumatisk stressyndrom og  Reduksjon i bruken av medisink behandling og innleggelse på sykehus.

Meditasjon skaper en uniktilstand med nedsatt stoffskifte der stoffskiftet er i en enda dypere hviletilstand enn under søvn. Under søvn synker oksygenforbruket med 8 %, mens det under meditasjon reduseres med mellom 10 - 20 %.

Meditasjon er den eneste aktiviteten som senker melkesyrenivået,som en indikator på stress og angst. Mengden av de beroligende hormonene melatonin og serotonin øker under meditasjon, mens forekomstene av stresshormonet kortisol minker.

Meditasjon har en dyptgående virkning på tre nøkkelindikatorer på aldring, hørselen, blodtrykket og evnen til å se gjenstander på nært hold. Av personer som mediterer over lengre tid, er det 80 % færre som rammes av hjertesykdommer og 50 % færre som får kreft enn de som ikke mediterer. De som mediterer, utskiller etter hvert som de eldes mer av det ungdomsrelaterte hormonet DHEA enn personer som ikke mediterer.

Mediterende 45 år gamle menn har gjennomsnittlig 23% mer DHEA enn ikke-mediterende,og mediterende kvinner har gjennomsnittlig 47% mer.Dette bidrar til å redusere stress, skjerpe hukommelsen, bevare seksualfunksjonen og holde vekten under kontroll.

75% av de søvnløse klarte å sove normalt når de mediterte. 34% av mennesker med kroniske smerter kunne redusere medikamentbruken betydelig når de begynte å meditere.

Det viser seg at meditasjon ikke bare gir psykologiske fordeler, men også har meget viktige fysiologiske fordeler. Når du begynner å meditere vil du oppdage at du får bedre konsentrasjonsevne. Gradvis blir du sentrert inne i deg selv, slik at du ikke lenger reagerer så sterkt på ytre påkjenninger. Når noen trenger seg foran deg i en bilkø, kan du unngå eller dempe det raskt oppblussende raseriet og den påfølgende økningen av blodtrykket. Denne roen gjør deg også bedre forberedt til å unngå farene som kan oppstå pga av andres dumhet.

Jeg kjenner ingen annen aktivitet som alene kan gi en så stor forbedring av livskvaliteten. Kort sagt reduseres slitasjen på kropp og sinn. Dermed bidrar meditasjon til at man lever bedre og lenger. (Dr. Bernie S.Siegel)

Vi må lytte til det barnet vi en gang var, og som fortsatt lever inne i oss. Dette barnet vet hva magiske øyeblikk er.

(Paulo Coelho)

For meditasjonkvelder, se under kurs.

Nyeste kommentarer

18.06 | 14:02

Hei. Lurer på når det arrangeres neste lag din ege trommekurs

13.09 | 11:53

Hei!Vi er to og vil også veldig gjerne lage egen sjaman tromme. Har lett etter en trommelagekurs i norge en del, skal dere ha en kurs før slutten av året?Ville vært fantastisk hvis det ville skje!Takk

07.01 | 20:28

Hei Mirja! Alle kurs er satt på vent foreløpig. Om vi får til i løpet av dette året gjenstår å se 🙏

05.01 | 22:53

Hei ! Vil veldig gjerne lage min egen sjaman tromme. Når skal dere ha neste kurs? Mvh Mirja

Del denne siden